A Szent Vicent rehabilitációs központ bemutatója

Időpont: 2023. április 25. (kedd) 18:00-20:00
Helyszín: “A” épület, ebédlő

Regisztráció nincs, minden gyógytornász hallgatót szeretettel várunk!

Az innovatív robotok által támogatott rendszerek és a terapeuták együttműködésével valósul meg a hozzánk érkező betegek intenzív rehabilitációja, mely a lehető leggyorsabb fejlődést teszi lehetővé.

PABLO

A Pablo a kar és kéz rehabilitációjára szolgáló robotizált, kiértékelési funkcióval ellátott rendszer.A PABLO rendszer a terápiás lehetőségek széles skáláját nyújtja a felső és alsó végtagok ortopédiai és neurológiai károsodásai következtében mozgásszervi rendeleneségekkel rendelkező gyerekek és felnőttek számára. A rendszer multifunkciós rendszert képez, amely nem csupán elősegíti a különféle forgómozgások gyakorlását, hanem regisztrálja is a fogás erejét és mozgástartományát.

A PABLO Multiboard a felső végtag izületeinek mozgatására használható a disztális gyakorlatoktól a proximálisakig, amelyek ismétlödő jellegűek és egyszerre több ízületen végezhetők. A Multiboard segítségével még a súlyos károsodást szenvedett páciensek is kezelhetőek annak érdekében, hogy megtanulják elkerülni a kompenzációt a mozgás során. A PABLO Mutiball segít az alkar pronációja és szupinációja, valamint a csukló hajlítása és nyújtása helyreállításában.

TYMO

A TYMO szenzorokkal ellátott egyensúly kezelő készülék. Testtartás ellenőrzésére szolgál. Az ülés ,az állás és a két kézzel való támaszkodás gyakorlását segíti elő.

Vékony, vezeték nélküli kezelőfelület, vizuális biofeedback-el ellátva. Statikus mód: erő (nyomás).Dinamikus mód 1D és 2D dimenzióban mérési és interaktív terápiás alkalmazásokban.

ReStore Soft Exo-Suit

A ReStore kialakítása egyesíti a mozgásminták variabilitást a plantárflexió és a dorsalflexió asszisztenciában, amely adaptív módon szikronizálódik a páciens természetes járásával, hogy megkönnyítse a rehabilitációt.

Páciens specifikus asszisztencia és kompatibilitás kiegészítő támogatással a ReStore széleskörű alkalmazhatóságának érdekében a teljes rehabilitációs spektrumon.

A valós idejű adatelemzés és azasszisztencia szintek változtatásának lehetősége lehetővé teszik a munkameneten belüli optimalizálást és az eredmények nyomon követését.

Lézer terápia
ASA M6 MLS Lézeres terápia

A lézerek koherens, nagyintenzitású fénye a sejtekben egy sor biokémiai folyamatot indukál, melyek egyébként nem, vagy csak nehezen indulnak meg. A folyamat eredménye a gyorsabb sejtszaporodás, revaszkularizáció (elvesztett érellátás pótlása), illetve a gyulladások, ödémák csökkenése és fájdalomcsillapítás, helyi immunstimuláció. Az ASA fizikoterápiás és rehabilitációs eszközök, mint például az M6 MLS lézerterápiás készülék. Az MLS (Multiwave = többhullámú, Locked = zárt, System = rendszer), egy olyan pulzáló és folyamatos, homogén lézert bocsájt ki a hat lézerforrásból, mely azonnali mélységi hatást biztosít. A lézer csökkenti a sejtfal átjárhatóságát azon ionok számára, melyek szerepet játszanak az idegek stimulációjában, a fájdalomingerület továbbításában. A 3D-s elhelyezkedésű kezelőfejet további két szondával lehet kiegészíteni, evvel is növelve a hatásfokát a kis- és közepes méretű felületek gyógyításának. A fő robotfej mozgását egy fejlett felhasználói felületen keresztül kezelik, így csak a terapeuta felügyelete szükséges a biztonságosan, hatékonyan és autonóm módon végzett kezelés elvégzéséhez. Miután beállította a paramétereket és ellenőrzi a páciens állapotának előrehaladását. Ez a technika a legújabb generációhoz tartozik, ennélfogva az egyik legmodernebb eleme eszközparkunknak. Mivel a kialakult vírushelyzet miatt a távolságtartás kiemelkedően fontossá vált, ennek megalkotásánál erre a részletre is odafigyeltek. Semmilyen fizikai kontaktust nem kell létesítenie a páciensnek sem a szakorvossal, sem pedig magával az eszközzel. Ennélfogva a fertőződés lehetséges kockázata kontroll alatt van, a legminimálisabbra csökkentve.