Időpont: 2024. április 24. (szerda) 16:00-19:00
Helyszín: “B” épület, EB-001

A program NEM regisztrációköteles, várjuk dentálhigiénikus hallgatóinkat!

Előadók:

Székelyhídi Éva (Magyar Dentálhigiénikusok Egyesületének elnöke) – Egy dentálhigiénikus története: múlt, jelent, jövő

A szakmában töltött 26 év sok tapasztalatot és élményt adott. Hosszú út vezetett a klinikai fogászati higiénikus szakképzéstől a BSc dentálhigiénikusi alapképzésen át az okleveles népegészségügyi szakemberi mesterképzésig. Pionírnak lenni minden szakmában nehéz. Ennek megtapasztalását követően feladatomnak érzem a jövő dentálhigiénikus szakma jogi hátterének rendezését és a megfelelő munkakörülmények alapjait megteremteni, ez pedig az Egyesület megalapításáig vezetett.

Kovács Linda (Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ ) – Mobil szájüregi szűrések dentálhigiénikus szemmel

A szájüregi daganatok jelentős népegészségügyi problémát jelentenek hazánkban. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ projektjének keretén belül dentálhigiénikus szakemberek végezhettek több ezer sztomato-onkológiai vizsgálatot, melynek eredményei igazolják a szűrővizsgálatok létjogosultságát.

Mester Emese (A tudatos szájápolás brand megalkotója) – A közösségi média szerepe a szájápolási prevencióban

 A közösségi média platformjainak végeláthatatlan az eszköztára, ezért arra is lehetőséget ad, hogy dentálhigiénikusként széles körben edukáljuk a lakosságot, ezáltal segítve őket a jobb szájhigiénés szokások kialakításában. Az előadásban mindent megosztok a szakmai Instagram oldalakról, hogy számszerűsítve lássuk mekkora szerepe van az egészségmegőrzésben. Gyakorlati tippekkel is készülök, hogy a lehető leghatékonyabban tudjon a hallgatóság a későbbiekben még aktívabban részt venni a szájápolási prevenció minden szintjén.

/Fotó: pexels.com/